01 Shkurt 2023

Anders Fogh Rasmussen sot viziton Kosovën

Prishtinë, 21 maj - Sot, Këshilli Veri Atlantik, i udhëhequr nga Sekretari i Përgjithshëm i NATOs, Anders Fogh Rasmussen, do të vizitojë KFOR-in.

Kryesuesi i Komitetit Ushtarak të NATOs, Admirali Gianpaolo di Paola, dhe Komandanti i Forcave të Përbashkëta Aleate të komandës në Napoli, Admirali Mark Fitzgerald, do të jenë gjithashtu prezent.

Duke vizituar KFOR-in, anëtarët e Këshillit Veri Atlantik dëshirojnë të marrin prova të dorës së parë për përmirësimet në situatën e sigurisë në Kosovë. Në fillim të vizitës, delegacioni do të informohet nga komandanti i KFOR-it, Lejtnant Gjeneral Markus Bentler.

Sekretari i Përgjithshëm i NATOs është zyrtari më i lartë i Aleancës. Ai është përgjegjës për drejtimin e procesit të konsultimeve dhe vendimmarrjes në Aleancë dhe që të sigurohet së vendimet zbatohen.

Këshillit Veri Atlantik është trupi kryesor politik vendimmarrës brenda NATOs. Ai i mbledh përfaqësuesit e nivelit të lartë të secilit vend anëtar për të diskutuar politikat dhe temat operacionale të cilat kanë nevojë vendime kolektive.

Thënë shkurtimisht, ai ofron një forum për konsultime të gjërësishme ndërmjet anëtarëve mbi të gjitha çështjet të cilat afektojnë paqen dhe sigurinë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)