01 Shkurt 2023

Aktakuzë për posedim, kultivim të narkotikëve dhe për armëmbajtje pa leje

Prizren, 1 prill - Prokuroria Themelore në Prizren, Departamenti i Krimeve të Rënda, ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit S.T., i cili gjendet në paraburgim prej datës 03.10.2021 e cila masë është vazhduar dhe do të zgjasë deri më 03.04.2022.

Sipas aktakuzës, nga data e pacaktuar e deri me datë 03.10.2021 i akuzuari S.T., në fshatin Gjonaj – Komuna e Prizrenit, pa autorizim, kultivon, shet dhe shpërndan substanca psikotrope të cilët janë shpallur me ligj si narkotikë, në atë mënyrë që pas një kontrolli të njëjtit i janë gjetur:

-Një (1) thes i bardhë letre dhe një (1) thes i zi najloni në peshë prej 2200 gram me kanabis sativa;

-Një (1) thes i zi najloni me peshë totale 2100 gram me trupat e bimës dhe gjethe të kanabis sativa;

-Një (1) thesi i zi najloni me trupa të bimës dhe gjethe të kanabis sativa me peshë 1900 gram;

-Substanca psikotrope të llojit marihuanë me peshë 900 gram;

-Bimë kanabisë sativa në peshë totale 3000 gram;

-Dymbëdhjetë (12) bimë kanabis sativa;

-Pesë (5) bimë kanabis sativa me gjatësi 0.80cm, 1.50 m, 1.25 m, 1.20 m dhe 1.45 m, si dhe

-Tre (3) bimë kanabis sativa me gjatësi 1.00 m, 1.20 m dhe 2.00 m.

Po ashtu, është propozuar që si dënim plotësues ndaj të akuzuarit të bëhet konfiskimi i përhershëm i objektit të veprave penale, dhe atë:

-Një veturë WV Pasat;

- Dy (2) pushkë gjuetie dy tytëshe;

- Pesëmbëdhjetë (15) fishekë të kalibrit 12 mm., dhe

- Një (1)  pistoletë ngjyrë e zezë me dorëza të drurit me karikator të zbrazët.

Me këto veprime, S.T., ka kryer veprat penale“Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e paautorizuar e narkotikëve, substancave psikotrope dhe analoge”, “Kultivimi i bimës së hashashit, shkurres së kokainës ose të bimëve të kanabisit” dhe “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” sipas KPRK-së.

Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes së aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që pas mbajtjes së shqyrtimit gjyqësor, administrimit të provave dhe vlerësimit të tyre, i pandehuri i lartëcekur për veprat penale për të cilat akuzohet të shpallet fajtor dhe të dënohet sipas ligjit.​

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)