10 Maj 2021

QKUK shënon Ditën Botërore kundër Kancerit

Prishtinë, 4 shkurt - Sot në Qendren Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), Klinika e Onkologjisë dhe Shoqata e Onkologëve të Kosovës (SHOK), organizojmë aktivitet me rastin e Ditës Botërore të Kancerit, 4 shkurtit!  

Fillimisht do te mbahet takim vjetor informues dhe promovues për të arriturat e Klinikës së Onkologjisë dhe Shoqatës së Onkologëve për menaxhimin dhe parandalimin e sëmundjeve malinje.

Me pastaj do të mbahet konferencë me temën “ Sëmundjet  malinje, sfidat e menaxhimit të  tyre në  vendin tonë  dhe në  botë, me fokus gjatë pandemisë”.

Dita Botërore e Luftës Kundër Kancerit është një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin e luftës kundër kancerit, si dhe për të treguar se zgjidhjet nuk janë të pamundura, ato ekzistojnë gjatë gjithë periudhës së kancerit dhe janë brenda mundësive tona.

Kanceri është shkaktari i dytë i vdekshmërisë në mbarë botën.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 Maj 2021

- Familja Haliti nga Gjilani mban konferencë për medie lidhur me vdekjen e tre anëtarëve të saj në Shqipëri. (Rr. Hamdi Pogragja, Gjilan, ora 11:00)

- Koordinatori i Qendrës së Vaksinimit në Prishtinë, Niman Bardhi mban konferencë për medie. (Salla “1 Tetori”, ora 12:00)