09 Dhjetor 2021

Krenar që isha pjesë e luftës së shenjtë të UÇK-së

Shkruar nga Albert Bucolli

Lufta e shenjtë e UÇK-së ishte një luftë e një populli, që kërkonte LIRI dhe ka pas vetëm një qëllim, Çlirim nga okupatori fam keq Serb.

Prandaj, nuk mund të denohet dhe nuk do të mohohet, sepse këtë e kanë bërë dhe do ta bëjnë të gjithë popujt e okupuar!

Asnjë gjykatë nuk do të mund të vendos dhe gjykoj çlirimtarët, të cilët luftuan spastrimin etnik dhe represionin shekullor.

Ushtarët dhe udhëheqësit e UÇK-së kanë dëshmuar, që ata kishin të drejtë, prandaj edhe çdo akuzë do të përfundoj më liri për çlirimtarët dhe për këtë jam i bindur.

Ju do të dilni faqebardhë si në çdo sfidë tjetër dhe unë jam krenar që isha bashkëluftetar dhe bashkarisht kemi bërë kthesen historike të popullit dhe kombit tonë, mbi të cilën luftë dhe sakrificë është krijuar shteti i Kosovës.

Fatëkeqësisht për këto akuza të pabaza kanë kontribuar edhe disa të ashtuquajtur shqiptarë, të cilët për interesa personale, që i shijojnë sot nepër vende të ndryshme të Evropës, kanë shpifur dhe krijuar raste të paqena, vetëm për të përfituar dokumente (leje qëndrim) dhe kanë krijuar dëshmi fallco.

Për shpifje ndaj UÇK-së duhet hetuar dhe dënuar shpifësit të cilët nuk po dëmtojnë vetëm individë, por luftën e shenjtë të liri dashësve.

Në fund, sëcilit shqiptarë që i gëzohet akuzave ndaj çlirimtarëve qoftë i turpëruar, sepse falë luftës edhe ata gëzojnë lirinë.

Drejtësi dhe liri për çlirimtarët!

/Autori është ish Ushtar i UÇK‘s/

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)