01 Dhjetor 2021

Ata që dikurë thonin së nuk duhet të perzihemi në sistemin e drejtësis sot padrejtësisht përballen më të

Shkruar nga Islam  Krasniqi

Fushatat e egra të instaluara nga  Serbia  apo agjentet e tyre në vendin tone ju ka dhenë hapsir të shpifin për ata që shkruan histori, duke  krijuar prova  nga hiqi, e që ato prova po rendojn mbi çlirimtarët.

Për një kohë liderët tanë harruan kushë janë, nga  erdhen dhe  ka  po shkojn, ulën koken dhe mbyllen syt për  ballë padrejtësive e që në shumë raste  heshtja tyre të jepte të kuptosh së sikur vetë ata  janë inciatoret  apo protaganistet  kryesor që përgaditen atë sken të pa  drejtësis.

Çlirimtarët që nga  pas  lufta u poshtëruan nga  Bashkësia  Ndërkombetare, një here nga KFOR-i, pastaj Tribunali I Hages, nga sitemi I  UNMIK-ut, po ashtu nga Misioni I EULEX-it tashë edhe nga Gjykata Speciale, të cilën ia  imponuam vetit, duke menduar së do të vazhdoj avansi I vjetër që dikush të jetë I pa prekur, të cilën e ratifikuam në Kuvendin e Republikës së Kosovës por e  cila na u kthye  bumerang sepse direktivat  apo kokën e ka në Beograd.

Kurë Gjeneralet e UÇK-së u mbanin neper  burgje dhe u poshteronin nga Prokuror apo Gjyqtar të Misionëve  Diplomatike të akredituar në vendin tone, thonin “Drejtësia e thotë fjalen e vetë”, ne  skemi të drejtë të përzihemi në systemin e drejtësis, sepse I kemi pushtetët e  ndara, duke harruar sepse  populli ju zgjodhi ju per me sigurar jetën e tyre, për të luftuar  pa drejtësin, por ju heshtet me fjalet që i mesuat  përmendsh ” UÇK-ja  ka qenë e  paster si loti dhe fundi do të vërtetoj” a  pse ata  nga 5 apo 10 vite që I mbanin në burg nuk kishte rendesi sepse nuk donit të prishnit rehatin tuaj.

Tani ne si mund të ju ndihmojm juve, që e  fundost vetën me një produkt që vetë e votuat, ne po e kuptojm së jeni të pa  fajshem, e dime ne, por dihet  edhe botërishtë së UÇK-ja  ishte  ushtria me e pastër  në botë, sepse ajo ishte  vetë populli dhe  ideali I saj ishte I pastër, por si të ju ndihmojm ne juve që të ndryshojm nga ju, të mos  vazhdoim njëit, por të ndryshojm këtë qasje për të miren e të gjithëve dhe këto njolla të ia  vemë ati që ju ja moret pa asnjë çmim, ati qe krevë krime e që ende na  kërcenon.  

A ka turp më të madhë për  Kombin tone që Presedenti, kryetarët e Kuvendit të Republikës, Projektori dhe motorri I UÇK-së dhe ne heshtim kemi mbetur  sikur të verbër që smund të flasin as levizin por që vetëm ndegjoin.

Edhe sa  kohë na duhet neve që ta  parandalojm të keqën para së të filloj, edhe sa  kohë na duhet të vetëdisohemi që ti thojm stop padrejtësis ndaj të tjerëve
 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2021 - Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dhe OJQ Të Drejtat e Grave organizojnë diskutimin për manipulimin mendor dhe keqtrajtimin psikologjik si elemente të dhunës në familje. (Hoteli Emerald, ora 9:45)
    
- Bëhet betimi i kryetarit të komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj dhe nënshkruhen deklaratat  solemne për marrjen e detyrës nga anëtarët e Kuvendit të komunës. (Salla e Kuvendit të komunës në Deçan, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës së Jugut. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Malishevës, ku do të bëjnë betimin anëtarët e Kuvendit dhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit të Komunës së Malishevës, ora 10:00)
    
- Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës mban konferencë të jashtëzakonshme për shkak të mos aprovimit të kërkesave për lirim të masave. (Te ish-Rilindja, kompleksi III nr. 42, ora 12:00)
    
- Grupi Parlamentar i AAK-së, në Kuvendin e Kosovës mban tryezën me temën: Ngritja enorme e çmimeve dhe jostabiliteti ekononomik. (Salla N – 506, ora 13:00)
    
- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale, dhe Hulumtime (SIT), bën lansimin e platformës: Ofrimi i shërbimeve online dhe fizikisht për kryerësit e veprave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore. (Hotel “Prishtina”, Prishtinë, ora 14:00)

- Galeria 17 me mbështetjen nga Swiss Cooperation Office në Kosovë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komuna e Prishtinës organizojnë ngjarjen Dinner party/ Make me coffee make me a sandwich, në kuadër të ekspozitës së kuruar nga Natalija Vujošević. (Galeria 17 rruga Henrik Bariç, nr.10, ora 18:00)

- Mbahet hapja zyrtare e edicionit të dytë të Festivalit “Art Without Limit International Film Festival”. (Kino Armata, ora 18:00)

- Asociacioni i Artistëve Vizual të Kosovës organizojnë hapjen e ekspozitës vjetore të anëtarëve të Asociacionit të artistëve vizual të Kosovës. (Galeria e Artëve të Kosovës, ora 19:00)