27 Nëntor 2022

Promovohen dy romane të Zejnullah Rrahmanit

Prishtinë, 23 shtator - Me rastin e 70-të vjetorit të lindjes së shkrimtarit Zejnullah Rrahmani u promovuan dy libra të sapobotuar, përkatësisht dy romane të këtij autori, njëri me titull “Djemtë e Ballofcit” dhe romani tjetër me titull “Deti i Zi”.

Në promovim morën pjesë shumë personalitete të arsimit, shkencës, artit dhe kulturës, ndërsa organizatorë të këtij promovimi ishin Shtëpia Botuese “Faik Konica” nga Prishtina dhe Shtëpia Botuese “Onufri” nga Tirana. Promovimin e moderoi shkëlqyeshëm moderatorja Mimoza Hasani Pllana.

Për dy romanet e Zejnullah Rrahmanit, “Djemtë e Ballofcit” dhe “Deti i Zi” referuan Ali Aliu, Sabri Hamiti, Nysret Krasniqi, Xhavit Beqiri, Bujar Hudhri, Avdi Visoka, Meliza Krasniqi, Kujtim Rrahmani, Kujtim Shala dhe Nazmi Rrahmani.

Në fund foli edhe autori i dy romaneve të sipërpërmendura, Zejnullah Rrahmani, i cili përshkroi kohët dhe rrethanat, madje edhe ato familjare, për shkrimet e tij letrare. Në fund të promovimit për pjesëmarrësit u mbajt një koktej nderimi në holin e Bibliotekës. /Ahmet Pllana


Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)