07 Gusht 2022

Shell shënoi rënie të fitimeve me 71 për qind

Amsterdam, 4 shkurt - Kompania mbretërore holandeze "Shell" ka njoftuar se ka shënuar rënie të fitimeve me 71 për qind nga viti në vit në 4.8 miliardë dollarë në vitin 2020.

Fitimet e kompanisë në tremujorin e katërt shënuan rënie me 87 për qind nga një vit më parë për shkak të konsumit të dobët të energjisë për shkak të pandemisë.

Kompania gjithashtu nënvizoi se çmimet e gazit të lëngshëm natyror (LNG) ishin dukshëm më të ulëta në tremujorin e katërt të vitit 2020.

"2020 ishte një vit i jashtëzakonshëm. Ne ndërmorëm veprime të vështira por vendimtare dhe kemi demonstruar shpërndarje operative mjaft elastike duke u kujdesur për njerëzit, klientët dhe komunitetet tona", deklaroi Ben van Beurden, drejtor i përgjithshëm i "Shell"-it.

"Ne do të dalim nga 2020 me një bilanc më të fortë, të gatshëm për të përshpejtuar strategjinë tonë dhe të krijojmë të ardhmen e energjisë. Jemi të përkushtuar në politikën tonë progresive të dividentit dhe presim që të rrisim dividentin tonë të dollarit amerikan për aksion me rreth 4 për qind nga tremujori i parë i vitit 2021", tha Beurden.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)