02 Shkurt 2023

Probleme në fabrikën e ujit të Batllavës, mbesin pa ujë disa zona

Prishtinë, 25 qershor - Kompania Rajonale e Ujësjellësit ''Prishtina'' ka bërë të ditur së mëngjesin e ditës së sotme janë shfaqur disa probleme teknike brenda Impiantit të Trajtimit të Ujit në Albanik “fabrika e Batllavës” prej së cilës furnizohen me ujë Podujeva me fshatra, fshatrat Albanik - Prishtinë si dhe pjesa dërmuese e qytetit të Prishtinës që varet nga ky Impiant.

Ekipet e operimit dhe mirëmbajtjes po qëndrojnë brenda Impiantit duke u munduar të sanojnë problemin teknik sa më parë që është e mundur, me të gjitha kapacitetet për punë.

"Për shkak të këtij defekti, ne jemi të detyruar që sot të punojmë me kapacitet të përgjysmuar nga ky Impiant."

"Pavarësisht këtij defekti, ne do bëjmë çmos që të kemi shpërndarje të mirë dhe të barabartë të ujit brenda qytetit të Prishtinës, duke mos garantuar në disa pjesë furnizim pa ndërprerje me ujë të pijshëm, deri në sanimin e defektit", ka njoftuar Kompania.

Tash, të gjitha  fshatrat që gravitojnë përgjatë gypit magjistral Albanik-Prishtinë do të mbesin pa furnizim me ujë të pijshëm poashtu, fshati Shkabaj, fshati Mazgit dhe fshati Bakshi.

Në qytetin e Prishtinës ndërprerje të furnizimit me ujë gjatë periudhës së mesditës së sotme do të kenë konsumatorët që furnizohen nga rezervuari Kodra dhe ata janë: lagjja ”Kodra e Trimave”, një pjesë e lagjes ”Arbëria” kah komuna e re e Prishtinës dhe lagjja ”Përroi i Njelmët”.

Poashtu, pa furnizim me ujë do mbeten edhe  qyteti i Podujevës me fshatra.

 

 

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)