07 Gusht 2022

Pas Tojotës dhe Hondes, probleme dhe me frenat e Fordit

SHBA, 11 shkurt - Pas Tojotës dhe Hondes edhe prodhuesi amerikan i automobilave Ford deklaroi se ka një problem me frenat në automjetet hibride.

Në një shpjegim të bërë në adresën e Fordit në internet u theksua se ka pasur disa ankesa nga disa klientë në lidhje me sistemin e frenave ,por në të vërtetë nuk ka asnjë lloj problemi në kapacitetin e frenave të automjeteve dhe se drejtuesit e makinave frikësohen nga këputja e frenave.

Në deklaratën e bërë në lidhje me problemin e hasur në modelet Fusion dhe Milan, theksohet se: “Le të flasim hapur; sado që drejtuesi i makinës ta dëgjojë këtë sinjal apo të ndizen shenjat, sistemi i frenave konvensional i modeleve Fusion dhe Milan ruan kapacitetin ABS”, duke shtuar në fund se “klientëve do t’u shërbehet falas në problemet që kanë.”

Ndërsa një nga inxhinierët e organizatës për mbrojtjen e të drejtave të konsumatorit theksoi se në modelin hibrid Ford para se pedali i frenave të ndalojë hyn më brenda se aty ku duhet të jetë dhe në këtë mënyrë automjeti e ka shumë të vështirë të ngadalësojë.

Në një deklaratë të Fordit, vendimi i Tojotës, prodhuesit japonez të automobilave, për të tërhequr 8 milionë modele me problemin në sistemin e frenave të modelit Prius është thjesht një rastësi. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)