18 Gusht 2022

Ngrihet padia e parë civile kundër Toyota-s në SHBA

Kaliforni, 13 mars - Pas serisë së vazhdueshme me defekte të makinave të markës Toyota, një prokuror në Kaliforni ka ngritur padi civile kundër prodhuesit të automjeteve.

Toyota fajësohet për shitjen e qindra mijëra veturave me defekt në pedalin e gazit edhe pse ka qenë në dijeni për të.

Me ngritjen e kësaj padie duhet të pengohet që koncerni përmes shitjes së veturave me defekte të rrezikojë edhe më tej popullatën, tha prokurori përgjegjës para gazetarëve.

Nga Toyota kërkohet që të paguaj një gjobë prej 2.500 dollarësh për secilin rast të prekur.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)