03 Shkurt 2023

Maqedoni, Numri i punëtorëve në industri zvogëlohet për 7,6 %

Shkup, 30 mars - Numri i punëtorëve në industri në shkurt të vitit 2010, krahasuar me muajin e njëjtë të vitit paraprak, është zvogëluar për 7,6 për qind, publikoi Enti Shtetëror për Statistikë.

Rënie më të madhe në shkurt të vitit 2010 është shënuar në sektorin Nxjerrje të xeheve dhe gurëve në vit për 8,3 për qind, në Industrinë e përpunimit për 8,1 për qind dhe në sektorin e Furnizimit të energjisë elektrike, gazit dhe ujit për 3,0 për qind.

Indeksi i numrit të i punëtorëve në industrinë gjatë periudhës janar-shkurt të vitit 2010, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar është zvogëluar për 7,4 për qind.

Numri i punëtorëve në industrinë e Republikës së Maqedonisë në shkurt të vitit 2010 në krahasim me numrin mesatar të punëtorëve prej vitit 2005 është zvogëluar për 16,3 për qind.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)