03 Korrik 2022

Kina investon në burime kanadeze të naftës

New York, 14 prill - Kompania kineze e naftës „Sinopec“ i paguajti kompanisë amerikane  Conoco Phillips 4.65 miliardë dollarë për  pjesëmarrje minore në nxjerrjen e naftës në Kanada.

Blerja e nëntë për qind të pronësisë së „Syncrude Canada“ është deri tani investimi më i madh kinez në Amerikën Veriore.

Vitin e kaluar     „ Sinopec“ paguajti 7.2 miliardë dollarë për kompaninë  „Addax“ e cila disponon me burime eksploatimi të naftës në Afrikën Perëndimore dhe në Kurdistanin irakian.

„Syncrude Canada“ projekti më i madh për nxjerrjen e naftës në Kanada, për çdo ditë jep rreth 350.000 fuçi, që është rreth 13 për qind nga prodhimi kanadey i naftës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 korrik 2022

- Qendra për Shërbime Humane dhe Zhvillim në bashkëpunim me Zyrën e UNICEF-it, organizon një aktivitet me prindërit dhe fëmijët për të përmbyllur “Muajin e Prindërimit”. (Parku i Gërmisë, ora 9:30)

- Komisioni për Arsim nga Lidhja Demokratike e Kosovës- Dega Gjilan, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 11:00)