04 Dhjetor 2022

Inicohet themelimi i Shoqatës së Prodhuesve në OEK

Prishtinë, 5 tetor - Me iniciativën e Odës Ekonomike të Kosovës, sot është mbajtur mbledhja e Këshillit Iniciativ për themelimin e Shoqatës së Prodhuesve të Kosovës, që përfshinë të gjitha degët e prodhimit.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Lulzim Rafuna, ka mirëpritur kompanitë prodhuese vendore për rithemelimin e kësaj Shoqate duke theksuar rëndësinë e tyre në zhvillimin ekonomik të vendit dhe problemet me të cilat ballafaqohen vazhdimisht.

Themelimi i Shoqatës së Prodhuesve në nivel të Kosovës do të ishte një hap shumë i rëndësishëm përpara në zgjidhjen e problemeve dhe përmirësimin e ambientit ekonomik për ndërmarrjet prodhuese vendore.

Krahas të gjitha problemeve, Kryetari Rafuna vlerësoj tej mase punën e prodhuesve, duke i cilësuar si akterë shumë të rëndësishëm në rritjen e punësimit, ngritjen e vlerave ekonomike e sociale, ngritjen e imazhit të vendit dhe kontributin e tyre të vazhdueshëm në fuqizimin e sektorit privat në Kosovë.
 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Gjakovës. (Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë, ora 15:00)