18 Gusht 2022

Franca dhe Gjermania me projekt për prodhimin e baterive elektrike

Berlin, 4 maj - Franca dhe Gjermania kanë shpallur një projekt me vlerë disa miliarda euro për prodhimin e baterive elektrike.

Një fabrikë pilot do të ngrihen në Francë dhe dy impiante prodhimi do të ndërtohen në secilin nga këto vende.

Projekti, me një buxhet pesë - gjashtë miliardë euro, do të mbulojë që nga nxjerrja e lëndëve të para e prodhimi deri te riciklimi.

Më shumë se një miliard euro do të vijnë nga taksapaguesit evropianë, dhe pjesa tjetër nga sektori privat.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)