03 Korrik 2022

Daimler panifikon të futet në partneritet me Renault dhe Nissan

Berlin, 6 prill - Prodhuesit e automjeteve Daimler, Renault dhe Nissan kanë rënë dakord për vendosjen e një partneriteti të ngushtë strategjik, informon gazeta "Wall Street Journal". 

Strategjia e re parashikon bashkëpunim në prodhimin e automjeteve të vogla por dhe në sektorë të tjerë, njofton gazeta.

Renault dhe Nissan do të kenë tre për qind të aksioneve të Damilerit. Të njëjtën sasi të aksioneve do të ketë edhe Daimler në këto dy koncerne.

Qëllimi i partneritetit është ulja e kostove ndër të tjera me anë të shkëmbimit të teknologjisë. Sipas të gjitha gjasave, vendimi do të bëhet publik të mërkurën.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 korrik 2022

- Qendra për Shërbime Humane dhe Zhvillim në bashkëpunim me Zyrën e UNICEF-it, organizon një aktivitet me prindërit dhe fëmijët për të përmbyllur “Muajin e Prindërimit”. (Parku i Gërmisë, ora 9:30)

- Komisioni për Arsim nga Lidhja Demokratike e Kosovës- Dega Gjilan, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 11:00)