18 Gusht 2022

Çmimi i naftës mbi 80 dollarë për një fuçi

Singapur, 22 shkurt - Rritja e vazhdueshme e çmimit të naftës gjatë tre javëve të fundit ka të bëjë me pritjet e investitorëve se Banka Qendrore e SHBA-ve do t’i mbajë shkallët kamatore në nivel të ulët me qëllim që ta shtyjë rritjen e ekonomisë amerikane. 

 

Bursat botërore presin se shkallët e ulta të inflacionit dhe numri i vogël i punësimeve të reja do të kontribojnë që Banka Qendrore t’i mbajë shkallët kamatore të nivelit të ulët, me çka në mënyrë indirekte do të rritet konsumi i bensinës. 

 

Shkallët e ulta kamatore dhe shpenzimet e mëdha stimulative të Uashingtonit do të shkaktojnë dobësim të dollarit, që në mënyrë shtesë do ta rrisë çmimin e naftës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)