18 Gusht 2022

Çmimet e materialeve të ndërtimit në Gjermani rritën me 77 për qind

Berlin, 11 shkurt - Enti Federal i Statistikave (Destatis) në Gjermani ka njoftuar se çmimet e materialeve të ndërtimit arritën nivelin më të lartë në 73 vjet.

“Në një mesatare vjetore në vitin 2021, rritja e çmimit të prodhimit për materialet individuale të ndërtimit si druri dhe çeliku ishte më e larta ndonjëherë, që kur sondazhi u krye për herë të parë në vitin 1949”, thuhet në një deklaratë.

“Çmimet u rritën me 77,3 për qind për lëndën drusore të ngurtë të ndërtimit, 65,1 për qind për trarët e çatisë dhe 61,4 për qind për lëndën drusore të ndërtimit krahasuar me mesataren e një viti më parë”, shtoi enti gjerman i statistikave.

Indeksi i çmimeve të prodhimit në Gjermani për produktet industriale u rrit me 10,5 për qind në një mesatare vjetore në vitin 2021, krahasuar me një vit më parë.

Norma vjetore e inflacionit në Gjermani pritet të jetë 4,9 për qind në janar, sipas Destatis.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)