25 Tetor 2021

Qeveria: KEK-u t’i ndalë shkyçjet kolektive

Prishtinë, 25 mars - Kryeministri i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi ka thënë se nuk është politikë e Qeverisë së Kosovës shkyçja kolektive e qytetarëve nga ana e KEKut. Qeveria e Kosovës të enjten në mbledhjen e saj të rregullt ka kërkuar në mënyrë urgjente nga Ministria e Energjisë dhe Minierave që ta hartojë një strategji për ta zgjidhur problemin e shkyçjeve kolektive nga ana e KEK-ut dhe për zgjidhjen e çështjes së borxheve ndaj korporatës.


Kryeministri Thaçi ka shtuar se Ministria e Energjisë dhe Minierave duhet të jetë e involvuar në këtë proces të konsultave për nxjerrjen e një propozimi, apo strategjie adekuate. 


“Përkushtimi i Qeverisë është që të mos ndodhin ndërprerje kolektive dhe kjo është qasja më e drejtë e mundshme, andaj duhet të tejkalohet me një bashkëpunim të ngushtë edhe me autoritetet e KEK-ut. Një gjendje e tillë mos të vazhdojë edhe në të ardhmen. Ai që e paguan rrymën duhet të ketë rrymë, ai që s’paguan, duhet të ballafaqohet me realitetin dhe ligjin”, ka deklaruar Thaçi.


Ndërkaq ministrja e Energjisë dhe Minierave, Justina Shiroka – Pula ka thënë se shkyçja kolektive është politike e KEK-ut, të cilën MEM-i nuk e përkrah.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2021

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrton në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr.04/L-089 për deminimin Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Lëvizja Studentore për Barazi Studim Kritikë Veprim, mban aksion simbolik. (Para Fakultetit Ekonomik, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton propozim-vendimin e Qeverisë për emërimin e anëtarëve të Këshillit Kombëtar të Shkencës dhe formon grupin punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Inspektoratin e Arsimit në Republikën e Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Bëhet lasnimi i projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”, mbështetur nga Bashkimi Evropian. (Shtëpia e Evropës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton vendimin e Qeverisë për aprovimin e rekomandimit të Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike për dhënien e statusit Investitor Strategjik për subjektin investues “Kosmonte Foods”, formon grupin e punës për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Trepçën, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet simpoziumi shkencor “Muhaxhirët nëpër vite 1877/78 – 2021”. (Instituti Albanologjik, ora 11:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve të artit pamor për vitin 2020. (Kabineti i Ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ora 13:00)

- Fondacioni Jahjaga organizon lansimin e edicionit të tretë të Revistës ZA që prodhohet nga fondacioni me përkrahjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar të Italisë përmes Planit të Tretë Kombëtar të Italisë për Gra, Paqe dhe Siguri. (Libraria Dukagjini në Sheshin “Nënë Tereza”, ora 18:00)