01 Dhjetor 2021

MMPHI ndan çmimet për grantin e performancës komunale për mjedis të pastër

Prishtinë, 25 nëntor - Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës (MMPHI) organizon performancën komunale për mjedis të pastër.

Gjatë kësaj ngjarje MMPHI po ashtu organizon edhe ceremoninë e ndarjes së çmimeve për Grantin Hapësinor dhe Infrastrukturës të Republikës së Kosovës.

Ky aktivitet mbahet me mbështetje të Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH në emër të Qeverisë Gjermane si dhe Bashkimit Evropian.

Të pranishëm do të jenë kryetarët e komunave fituese të cilët do të marrin mirënjohje për punën e bërë në kuadër të Grantit të Performancës Komunale për Mjedis të Pastër.

Fjalët përshëndetëse do të mbahen Albin Kurti, Kryeministër i Republikës së Kosovës, Liburn Aliu, Ministër i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Elbert Krasniqi, Ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal,  Jörn Rohde, Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Kosovë, Luigi Brusa, Udhëheqës i Sektorit për Bashkëpunim, Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë dhe Sazan Ibrahimi, Drejtor i Asociacionit të Komunave të Kosovës

 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2021 - Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dhe OJQ Të Drejtat e Grave organizojnë diskutimin për manipulimin mendor dhe keqtrajtimin psikologjik si elemente të dhunës në familje. (Hoteli Emerald, ora 9:45)
    
- Bëhet betimi i kryetarit të komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj dhe nënshkruhen deklaratat  solemne për marrjen e detyrës nga anëtarët e Kuvendit të komunës. (Salla e Kuvendit të komunës në Deçan, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës së Jugut. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja inauguruese e Kuvendit të Komunës së Malishevës, ku do të bëjnë betimin anëtarët e Kuvendit dhe Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit të Komunës së Malishevës, ora 10:00)
    
- Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës mban konferencë të jashtëzakonshme për shkak të mos aprovimit të kërkesave për lirim të masave. (Te ish-Rilindja, kompleksi III nr. 42, ora 12:00)
    
- Grupi Parlamentar i AAK-së, në Kuvendin e Kosovës mban tryezën me temën: Ngritja enorme e çmimeve dhe jostabiliteti ekononomik. (Salla N – 506, ora 13:00)
    
- Qendra për Këshillim, Shërbime Sociale, dhe Hulumtime (SIT), bën lansimin e platformës: Ofrimi i shërbimeve online dhe fizikisht për kryerësit e veprave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore. (Hotel “Prishtina”, Prishtinë, ora 14:00)

- Galeria 17 me mbështetjen nga Swiss Cooperation Office në Kosovë, Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Komuna e Prishtinës organizojnë ngjarjen Dinner party/ Make me coffee make me a sandwich, në kuadër të ekspozitës së kuruar nga Natalija Vujošević. (Galeria 17 rruga Henrik Bariç, nr.10, ora 18:00)

- Mbahet hapja zyrtare e edicionit të dytë të Festivalit “Art Without Limit International Film Festival”. (Kino Armata, ora 18:00)

- Asociacioni i Artistëve Vizual të Kosovës organizojnë hapjen e ekspozitës vjetore të anëtarëve të Asociacionit të artistëve vizual të Kosovës. (Galeria e Artëve të Kosovës, ora 19:00)