27 Nëntor 2022

Kosova nuk ka blerë energji nga Serbia apo nga kompanitë serbe

Prishtinë, 6 tetor - Kryesuesi i Bordit të Drejtorëve të KOSTTz.Jeton Mehmeti sot ka raportuar para Komisionit Hetimor Parlamentar në lidhje me menaxhimin e krizës energjetike për periudhën Qershor 2021-Maj 2022 ku është përgjigjur në pyetjet e deputetëve.

Me këtë rast KOSTT sqaron që në pyetjen e deputetit Ferat Shala në lidhje me blerjen e energjisë elektrike për mbulimin e humbjeve teknike si dhe rreth kompanive nga të cilat janë realizuar blerjet, Mehmeti ka cituar listën e palëve tregtare me të cilat KOSTT ka Marrëveshje Kornizë për pjesëmarrje në ankandet për blerjen e energjisë që shpallen nga KOSTT, për mbulim të humbjeve teknike.

Mehmeti asnjëherë nuk ka deklaruar se Kosova ka blerë energji nga Serbia apo nga kompanitë serbe, siç po raportohet nga mediat. Në listen e raportuar nuk është asnjë kompani serbe.

Andaj, për hirë të korrektësisë dhe informimit të drejtë të opinionit publik, luten mediat që të korrigjojnë këtë raportim.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)