09 Dhjetor 2021

Kompania Alko-Impex dëmton kabllin 35 kV

Prishtinë, 5 korrik - Korporata Energjetike e Kosovës (KEK) ka bërë të ditur se kontraktori i komunës së Prishtinës që po bën zgjerimin e rrugës “Bill Clinton”, përkatësisht kompania Alko-Impex në orën 9:57 ka dëmtuar kabllon e cila ka nxjerrë jashtë pune trafostacionin TS 35/10 kV Prishtina III.

Kjo ka bërë që një pjesë e madhe e konsumartorëve në qënder të Prishtinës dhe lagjeve përreth të mbesin pa energji elektrike deri në ora 11:10 kur është kyçur trafostacioni.

Jashtë pune vazhdon të mbetet kabllo 35 kV III/3 pasi është i dëmtuar.

KEK kërkon nga kompania në fjalë që të jetë shumë më e kujdesshme në kryerjen e punimeve, duke e marrë parasysh edhe faktin se kjo nuk është hera e parë që kompania në fjalë po shkakton prishje të tilla. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)