09 Dhjetor 2021

Eurostat: 10,3 për qind konsumi i energjisë së rinovueshme

Bruksel, 14 korrik - Energjitë e rinovueshme në vitin 2008 përfaqësuan 10.3 për qind të totalit të konsumit energjetik në Bashkimin Evropian, njoftoi sot Eurostat, instituti evropian i statistikave.

Eurostat kujton se objektivi për vitin 2020 në BE është përdorimi i energjisë së rinovueshme në nivelin 20 për qind.

Konsumi më i lartë i energjisë së rinovueshme u regjistrua në Suedi (44.4%), në Finlandë (30.5%), Letoni (29.9%) dhe Austri (28.5%). Ndërsa konsumi më i ulët u regjistrua në Maltë (0.2%), Luksemburg (2.1%) dhe Mbretërinë e Bashkuar (2.2%).

Megjithatë, nga viti 2006 deri në vitin 2008 të gjitha vendet anëtare të BE-së kanë shënuar një rritje të konsumit total. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)