25 Tetor 2021

Ekipi për shkyçje i KEK-ut pengohet në punën e tij

Prishtinë , 30 mars - KEK sh.a. njofton që gjatë kryejres së detyrave zyrtare në terren gjatë ditës së djeshme, 29 mars 2010, është sulmuar ekipi për shkyçje i Korporatës.
 
Ngjarja ka ndodhur rreth orës 11:30 në fshatin Shtupel gjatë shkyçjes së konsumatorëve që nuk e kanë paguar energjinë elektrike. Me rastin e shkyçjes së TS Shtupel, tek njëri konsumator gjatë shkyçjes në shtyllë, konsumatori i ka sulmuar ekipën me armë të ftoftë (thikë). Policia e Kosovës është lajmëruar menjëherë për rastin e kërcënimit në fjalë dhe të fundit kanë shoqëruar në polici sulmuesin dhe kanë marrë deklaratat e personelit të Korporatës mbi ngjarjen. Ekipa e Korporatës ka qenë e përbërë nga punonjësit: Afrim Raci, Edurd Quni, Besim Kelmendi dhe Nexhat Brahimi.

KEK sh.a. dënon ashpër sulmin e drejtuar kundrejt punonjësve të Korporatës, që janë të angazhuar në terren për të ndihmuar në uljen e humbjeve komerciale të energjisë elektrike dhe ngritjen e nivelit të pagesës së saj. Sulmet e tilla qyqare vijnë nga konsumatorë që janë duke e dëmtuar sistemin energjetik të vendit dhe me këtë rast edhe ekonominë e vendit dhe konsumatorin që është i rregullt në kryerjen e obligimeve të veta.

Korporata kërkon nga organet përgjegjëse që të shqyrtojnë dhe shqiptojnë dënimin e merituar për personin që ka sulmuar ekipën e KEK-ut. Poashtu kërkohet nga organet e njëjta të bashkërëndojnë aktivitetet e tyre me Korproatën për parandalimin e sulmeve të tilla në të ardhmen.

Korporata mbetet thellësisht e përkushtuar që të trajtojë individualisht çdo konsumator që nuk paguan me rregull faturën e energjisë elektrike dhe e keq-shfrytëzon energjinë elektrike në dispozicion. Veprimet e tilla agresive nuk do ta ndalojnë Korporatën në rrugën e vet të ngritjes së cilësisë së shërbimeve karshi konsumatorit dhe avansimin e mëtutjeshëm të sistemit energjetik në vend. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2021

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrton në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr.04/L-089 për deminimin Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Lëvizja Studentore për Barazi Studim Kritikë Veprim, mban aksion simbolik. (Para Fakultetit Ekonomik, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton propozim-vendimin e Qeverisë për emërimin e anëtarëve të Këshillit Kombëtar të Shkencës dhe formon grupin punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Inspektoratin e Arsimit në Republikën e Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Bëhet lasnimi i projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”, mbështetur nga Bashkimi Evropian. (Shtëpia e Evropës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton vendimin e Qeverisë për aprovimin e rekomandimit të Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike për dhënien e statusit Investitor Strategjik për subjektin investues “Kosmonte Foods”, formon grupin e punës për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Trepçën, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet simpoziumi shkencor “Muhaxhirët nëpër vite 1877/78 – 2021”. (Instituti Albanologjik, ora 11:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve të artit pamor për vitin 2020. (Kabineti i Ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ora 13:00)

- Fondacioni Jahjaga organizon lansimin e edicionit të tretë të Revistës ZA që prodhohet nga fondacioni me përkrahjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar të Italisë përmes Planit të Tretë Kombëtar të Italisë për Gra, Paqe dhe Siguri. (Libraria Dukagjini në Sheshin “Nënë Tereza”, ora 18:00)