01 Shkurt 2023

Westerwelle: Plani për stabilitetin e euros duhet vënë në jetë

Berlin, 26 tetor - Ministri Jashtëm gjerman Guido Westerwelle dëshiron që të zbatohen planet gjermano-franceze për paktin e stabilitetit të euros.

Në takimin e ministrave të Jashtëm të BE në Luksemburg Westerwelle tha, se nëqoftëse dikush nuk i plotëson obligimet e BE, nuk mund të gëzojë as të drejtat.

Gjermania dhe Franca duan që vendeve, që cënojnë paktin e stabilitetit, t'ua heqin për një kohë të caktuar të drejtën e votës.

Partnerët në BE reaguan me kritikë. Ministri i Jashtëm i Luksemburgut Jean Asselborn tha se ky është egoizëm nacional, që nuk është në interes të Evropës.

Grindja për paktin e stabilitetit të euros rrezikon të hedhë hije mbi samitin e BE, që zhvillohet këtë të enjte në Bruksel.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)