02 Shkurt 2023

Vazhdon bashkëpunimi mes MAP dhe OSBE-së

Prishtinë, 31 mars - Një botim i akteve nënligjore të hartuara nga Ministria  e Administratës Publike në vitin 2008, nga ana e Misionit të OSBE-së në Kosovë, ka qenë arsyeja e takimit të sotëm mes zëvendësministrit dr. Rifat Blaku dhe ushtruesit të detyrës së Drejtorit të Departamentit për Demokratizim të Misionit të OSBE-së në Kosovë, Wolf-Michael Mors.

Në këtë takim zëvendësministri Blaku ka thënë se MAP-ja është e përkushtuar për realizimin e politikave dhe strategjive legjislative, si dhe sigurimin e zbatimit të infrastrukturës ligjore në praktikë.

Ai ka falënderuar OSBE-në për përkrahjen e vazhdueshme dhe bashkëpunimin e treguar në raport me institucionet e Republikës së Kosovës dhe në veçanti ka shprehur mirënjohjen për botimin e këtyre akteve nënligjore, duke theksuar se ky botim do të ndikojë në rritjen e informimit të zyrtarëve, gjë që do të ndikojë edhe në realizimin e detyrave dhe obligimeve të përditshme institucionale.

“Ky botim do të shërbejë që udhëzimet e botuara të zbatohen më me efikasitet dhe transparencë, si faktorë tepër të rëndësishëm në funksion të fuqizimit të sundimit të Ligjit”.

Nga ana tjetër,përfaqësuesi i OSBE-së në këtë takim, z. Michael Mors ka shprehur kënaqësinë për të qenë pjesë e këtij projekti, i cili është projekt i vogël, po që ndikimi i tij do të duhej të ishte mjaft i madh.

“ Ligji zbatohet për të gjithë njësoj, përfshirë këtu edhe ata që ndoshta nuk e  dinë se ekziston ai Ligj. Është e nevojshme dhe obligim i institucioneve që përkrah hartimit të akteve ligjore dhe nën ligjore, t’i bëjnë publike ato, qoftë duke i botuar apo në formë elektronike, në mënyrë që publiku të jetë i njoftuar me to dhe t’i ketë më afër”.

Mors ka shprehur gatishmërinë e OSBE-së që bashkëpunimi  të vazhdojë, duke ofruar edhe më tutje asistencën dhe mbështetjen e nevojshme për forcimin e sundimit të Ligjit në Kosovë.

Botimi i akteve nënligjore të miratuara nga MAP-ja në vitin 2008, është mbështetur nga Misioni i OSBE-së, i cili i ka ofruar MAP-së 600 ekzemplarë që do tu shpërndahen zyrtarëve të institucioneve të Republikës së Kosovës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)