03 Shkurt 2023

UBT organizon konferencë ndërkombëtare në nivel botëror

Prishtinë, 22 tetor - Universiteti për Biznes dhe Teknologji (UBT),  këtë vit është organizator  dhe mikpritës e Konferencës ndërkombëtare SWIIS 2010 Workshop on Supplemental Ways for Improving International Stability, e cila nisë punimet nga fundi i muajit  tetor, më saktësisht më 27, 28 dhe 29 tetor.  


Me këtë rast , sot në hollin e objektit të Universiteti për Biznes dhe Teknologji (UBT),  Presidenti i institucionit në fjalë, Prof. Dr. Edmond Hajrizi, organizoj  konferencë me media vendore dhe ndërkombëtare dhe tha:

 “Universiteti për Biznes dhe Teknologji (UBT), javën e ardhshme organizon konferencë ndërkombëtare në nivel botëror   SWIIS 2010 Workshop on Supplemental Ways for Improving International Stability ose Gjeta e rrugëve shtesë për stabilitetin ndërkombëtar.

Qëllimi i konferencë është bashkëpunimi ose ndërlidhja e përvojave që vijën nga komuniteti akademikë, shkencëtar, profesionistë në lidhje me hulumtimin ose gjetjen e modeleve më efikase për stabilitetin e botës. Në këtë rast, për këtë stabilitet rol të madh  luanë zhvillimi i teknologjisë. Dhe ne, për tri  ditë me radhë do të debatojmë,  përmes publikimeve që do bëhen nga shkencëtaret botëror në Kosovë pikërisht në UBT

Tema janë mjaft të zgjeruara por më shumë janë të fokusuar si:   Aspektet sociale i teknologjisë, menaxhimi dhe ndryshimet në teknologji,  aspektet etikës dhe ndërlidhja e etikës me teknologjinë, etj.  Më tutje do të debatohet edhe për studime si janë  bërë  transferet teknologjik në botë dhe si kanë ndikuar në zhvillimet pozitive sociale.

Po ashtu do të prezantohen tema nga aspekti ambiental dhe mjedisor, për modelimin ekonomiko-sociale, menaxhimin e dijës,  globalizimi dhe roli i tij ndërkombëtare në  stabilitetit,  kompleksitetin e sistemit,  rrjetet dhe bashkëpunimi social.

Kjo konferencë është kaptinë e konferencave të Federatës  Ndërkombëtare e Kontrollit Automatik (IFAC). Organizata ne fjalë ka shpreh  pëlqimin që konferencën SWIIS 2010 Workshop on Supplemental Ways for Improving International Stability,  ta organizoj në Kosovë, në fakt në Universitetin për Biznes dhe Teknologji (UBT), dmth,  UBT është   mikpritës dhe organizatore e një konference më përmasa botërore .

Konferenca ka shuam rëndësi në të gjitha aspektet,  po i ceki vetëm dy si: Kosova veç po  hynë në invente shkencore botërore dhe e dyta sepse në Kosovë po vijë shkencëtar të ndryshëm të botës.
 
Publikimet  në këtë konferencë që do të prezantohen janë të recensuar nga shkencëtarët botëror, as një publikim nuk do të zhvillohet pa pas kaluar nëpër revista shkencore, madje të gjitha publikimet  e konferencës do të publikohen në revista shkencore të nivelit botërore.

Mbrapa kësaj konference është një listë e madhe e shkencëtarëve e kontribuueseve shkencore në këtë rast,  kemi kolege që janë nga ShBA, Shqipëria, Austria,  Rumani, Portugalia , Turqia,  Greqia, Skotlanada,  Polonia,  Turqia , Irlanda,  Gjermania, Kina,  etj...,  të gjithë janë  të komunitete shkencorë.

Do marrin pjesë mbi 50 shkencëtarë.

Organizator dhe sponsor të Konferencës në fjalë janë Universiteti i Vjenës e Teknologjisë, IHRT, Universiteti për Biznes dhe Teknologji (UBT) dhe Federata Ndërkombëtare e Kontrollit Automatik (IFAC)”, përfundoi  Presidenti i UBT-së,  Prof. Dr. Edmond Hajrizi.
 
Konferenca nisë punimet  më 27 deri më 29 tetor 2010, ku mbahet në objektin e  Universitetit për Biznes dhe Teknologji (UBT). Prishtinë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)

- Parlamenti i Studentëve të Universitetit të Prishtinës organizon marsh kundër Asociacionit, dhe në shënim të 53-vjetorit të themelimit të UP-së. (Biblioteka Kombëtare, ora 16:00)