27 Nëntor 2022

Somalia ,Irani dhe Venezuela vendet më të korruptuara

SHBA, 21 shkurt - Kriza ekonomike botërore ka bërë që ato shtete të cilat kanë pasur më shumë vështirësi ekonomike të bien pre e korrupsionit.

\"Forbes\" ka publikuar një sërë shtetesh sipas Transparency International. Vendet më të korruptura vazhdojnë të mbeten vendet e përhershmë ndër të cilat mund të përmendim Somalia ,Irani dhe Venezuela.

Rënie me rreth 2.2 përqind ka pasur Rusia dhe një ulje me rreth 19 përqind ka pasur Amerika.Vendi i cili përcaktohej si më i korruptuar është Somalia e cila përcaktohet si një vend i cili ka pasur luftra civile pa ndërprerje dhe ekonomia e këtij vendi bazohet në aktet e shumta të piraterisë.

Vende me korrupsion sipas \"Forbes\" përcaktohen edhe India, Maroku dhe Pakistani ku problem kryesor përcaktohet marrja e rryshfeteve.Kriza ekonomike botërore duket se nuk ka ndikuar vetëm në vendet e pasura, por është ndjerë më shumë edhe në vendet e varfëra.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)