01 Korrik 2022

SMART Ballkan sjell 14.5 milin grande për shoqërinë civile dhe median

Prishtinë, 23 qershor - Më shumë se 450 grante për sektorin e shoqërisë civile dhe median me një vlerë prej 14.5 mln Euro do të ofrohen në të gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor gjatë periudhës 2022-2025 nga programi rajonal SMART Balkans.

Fokus i programit do të jenë çështje të rëndësishme të agjendës së zhvillimit dhe integrimit të Kosovës dhe Rajonit si siguria, paqja, mirëqeverisja dhe integrimi evropian, si dhe roli i shoqërisë civile në këto çështje.

Konferenca prezantuese e SMART Balkans qe do te mbahet sot sjell së bashku organizata të shoqërisë civile, përfaqësues të lartë të institucioneve shtetërore, media, rrethe akademike, organizata dhe partnerë ndërkombëtarë për tu njohur me prioritetet e programit dhe përditësuar më tej ato.

Pjesëmarrësve në konferencë do tu drejtohen përfaqësues të institucioneve si H.E. Z. Jens Erik Grondahl (Ambasador i Norvegjisë në Republikën e Kosovës dhe në Republikën e Shqipërisë) Z. Habit Hajredini (Drejtor për Mirëqeverisjen, Zyra e Kryeministrit), Znj.Nita Shala, Zëvendësministre e Drejtësisë dhe përfaqësues të tjerë si dhe ekspertë të shoqërisë civile dhe rretheve akademike në vend.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 korrik 2022 - Kryetari i Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës, Abelard Tahiri mban Konferencë për media. (Para ndërtesës së Gjykatës Kushtetuese, ora 9:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Ministria e Mbrojtjes organizon ceremonin e diplomimit të kadetëve të Gjeneratës 2022 të Akademisë së Mbrojtjes - Qendrës për Studime Universitare të FSK-së “Wesley Clark”. (Kazerma “Adem Jashari” në Prishtinë, ora 10:00)

- Nën organizimin e Federatës Sindikale te Sektorit Privat te Kosovës shoqata e autobusëve të Mitrovicës dhe Vushtrrisë do të protestojnë para Ministrisë së Infrastrukturës dhe Transportit për mos krijimin e kushteve për punë. (Para Ministrisë së Infrastrukturës, ora 10:00)

- Instituti Kosovar për Qeverisje Lokale mban konferencën me temën “Ndikimi i ndryshimeve të Kuvendeve Komunale në kualitetin e politikave lokale” ku do të prezantohet hulumtimi mbi pasqyrimin e përbërjes së Kuvendeve Komunale. (Hotel Sirius, nga ora 10:00)

-OJQ AKTIV dhe platforma OPEN organizon prezantimin e rezultateve të hulumtimit “Regjistrimi i popullsisë nga këndvështrimi i komunitetit serb në Kosovës”. (Qendra e Energjisë Qytetare në Mitrovicën e Veriut, ora 11:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022 voton listën e dëshmitareve qe do të ftohen për intervistim si dhe shqyrton CV-te për angazhim të eksperteve. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 14:00)