26 Shtator 2022

Sindikatat refuzuan oferten e qeverisë

Prishtinë, 26 shkurt - Dy kryesitë e Sindikatave të pavarura, Sindikata e Sherbimit  Civil të Kosovës dhe Sindikata e Pavarur e Administratës Publike, që përfaqësojnë të drejtat dhe interesat e Shërbyesve Civil, kan mbajtur një takim në MAP, me Ministrin Arsim Bajramin, në lidhje me kërkesat e Shërbyesve Civil të Kosovës të cilin takim kësaj radhe e ka thirrur Ministri Bajrami.

Në këtë takim, Ministri Bajrami, ka ofruar ofertën e Qeverisë së Kosovës në formë të shkruar të cilën ofertë, përfaqsuesit e të dy Sindikatave, në prezencë të Ministrit Bajrami, pas shumë diskutimeve të përbashkëta e  refuzuan duke e quajtur ofertën si jo serioze dhe të pa pranueshme për Shërbyesit Civil.

Përfaqsuesit e që të dy Sindikatave, këtë ofertë vendosën që t’ua komunikojnë, këshillave të Përgjithshme të të dy Sindikatave dhe në formën e shkruar, tia kthejnë përgjegjen Qeveris së Kosovës, gjegjësisht Ministrits së Administratës Publike- Ministrit Arsim Bajrami.

Vet Ministri Bajrami, pranoi se Oferta e paraqitur në formën e shkruar , me vërejtjet që do ti ketë nga draft marrëveshtja e ofruar e MAP, do të shqyrtohet edhe njëherë nga ana e Qeverisë dhe do të  shiqohen mundësitë se deri në cilën masë mundë ti plotëson kërkesat e Shërbyesve Civil, Qeveria e Kosovës.

Këto vërejtje me shkrim nga ana e që të dy Sindikatave, do t’iu dorzohen Qeverisë së Kosovës, më së largu, deri  të hënën më datë 01.03.2010.

Që të Dy Sindikatat, edhe njëherë përsëritën kërkesën e tyre se në rast se nuk plotësohen kërkesat e Shërbyesve Civil deri më datë 15.03.2010, do të futen në grevë dhe se do të ketë edhe  kërkesa tjera për dorëheqjen e zyrtarve të lartë qeveritrë, për gjendjen e shkaktuar në sektorin e Shërbimit civil të Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 shtator 2022 - Nën përkujdesjen e Kryetarit të Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati do të mbahet mbledhje përkujtimore në 24 vjetorin e “Masakrës së Gollubovcit”. (Salla e mbledhjeve të KK të Malishevës, ora 10:00)

- Komiteti Olimpik i Kosovës në kuadër të Javës Evropiane të Sportit 2022, organizon konferencën “Forumi për Sportin”. (Hotel Emerald, ora 10:00)

- Agjencia për Informim dhe Privatësi, me rastin e Ditës Ndërkombëtare për Lirinë e Informimit, mban konferencë me Kryetarë të Komunave. (Hotel Emerald, ora 10:15)

- Këshilli i Prindërve i shkollës “Faik Konica” në Prishtinë do ta organizoj një protestë për të shprehur pakënaqësinë e prindërve dhe nxënësve ndaj mos fillimit të procesit mësimor. (Oborri i shkollës, ora 12:00)

- Në 24 vjetorin e “Masakrës së Gollubovcit” behë homazhe te varrezat e martirëve në Plloqicë. (Fshati Plloqicë, ora 12:00)

- Në Qendrën Mediale në Çagllavicë zhvillohet debati me temën “Jo do të thotë jo - dhuna seksuale dhe ngacmimi i grave”. (Qendra Mediale në Çagllavicë, ora 12:00)

- Mahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Repulikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 11:00)

- Në prag të ndeshjes Kosova - Qipro mbahet konferenca për media e Kombëtares së Kosovës. (Stadiumi “Fadil Vokrri”, ora 17:00)

- Zhvillohet stërvitja zyrtare e Kombëtares së Kosovës. (Stadiumi “Fadil Vokrri”, ora 17:30)

- Mbahet konferenca për media e Qipros. (Stadiumi “Fadil Vokrri”, ora 18:30)

- Zhvillohet sStërvitja zyrtare e Qipros. (Stadiumi “Fadil Vokrri”, ora 19:00)