18 Gusht 2022

Shtohet në 828 milionë numri i banorëve në lagjet e varfra

New York, 20 mars - Për shkak të shtimit të madh të popullsisë dhe largimit nga zonat rurale numri i banorëve në lagjet e varfëra të botës gjatë dhjetë viteve të kaluara është rritur për 55 milionë. Aktualisht në botë në lagje të varfëra jetojnë afro 828 milionë vetë.

Kështu thuhet në një studim të Kombeve të Bashkuara të publikuar në Rio de Janeiro.

Ekspertët e Kombeve të Bashkuara informojnë se në të njëjtën kohë rreth 227 milionë vetë kanë arritur të kalojnë nga lagje ku jetohet në mjerim në jetë me kushte të përmirësuara.

Para së gjithash të suksesshme kanë qenë përpjekjet e tyre në vendet me bum ekonomik si Kina, India dhe Brazili.   

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)