09 Gusht 2022

SHBA: Rregulla të reja kundër reklamave për duhanin

Washington, 23 qershor - Duke filluar nga dita e sotme, kompanitë e duhanit në Amerikë do ta kenë më të vështirë për të shitur produktet e tyre. Sot hyri në fuqi një ligj i cili i vë kufizime reklamave për cigaret.

Duhani vazhdon të jetë shkaku kryesor i vdekjeve të parandalueshme në botë por megjithë rrezikun e dukshëm, miliona njerëz marrin çdo ditë nikotinë duke zgjedhur një kënaqësi të vogël në shkëmbim të shumë viteve nga jeta e tyre. Duke filluar nga sot, kompanitë e duhanit nuk do të lejohen të përdorin fjalë të tilla si "e lehtë" apo "e butë" në reklamat për cigaret sepse këto fjalë japin idenë sikur duhani që ato shesin nuk është dhe aq i rrezikshëm.

Disa rregulla të tjera që hynë në fuqi mënjëherë, përfshijnë ndalimin e përdorimit të reklamave për duhanin në ngjarjet e rëndësishme sportive ose kulturore. Gjithashtu, reklamat për cigaret pa tym duhet të përmbajnë paralajmërime më të forta mbi rreziqet për shëndetin. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)