16 Gusht 2022

Serbia është e zhytur në borxhe

Beograd, 14 gusht - Borxhi shtetëror i Serbisë në fund të qershorit ka qenë 10.8 miliardë euro. Sipas të dhënave të Dhomës ekonomike serbe ai është 953 milionë euro më shumë në krahasim me dhjetorin e 2009.

Në të njëjtën kohë, raporti mes borxhit shtetëror dhe BDP është 32.7 për qind që është 31.3 për qind më shumë nga periudha deri më 31 dhjetor të vitit 2009.

Borxhi i brendshëm është 4.1 miliardë euro, kurse ai i jashtëm 5.1 miliardë euro. Në gjashtë muajt e parë të vitit, deficiti buxhetor i Serbisë është rreth 546 milionë euro që është për rreth 19 për qind më pak në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)