07 Gusht 2022

Sektorë të ekonomisë amerikane po rriten me shpejtësi

SHBA, 6 prill - Dy raporte të publikuar sot tregojnë se disa sektorë kyç të ekonomisë amerikane janë rritur me shpejtësi ndërkohë që ekonomia më e madhe e botës po e merr veten nga recesioni, më i rëndi në dekada.

Sektori i shërbimeve, që shërben si barometër për një pjesë të madhe të ekonomisë, u rrit në muajin mars me ritmin më të shpejtë në afro katër vjet.

Një organizatë biznesi e quajtur Instituti për Meaxhimin e Ofertës, njofton gjithashtu se treguesi i saj për aktivitetin e biznesit u rrit për të tretin muajin me radhë. Edhe një raport mbi sektorin e shtëpive ishte optimist.

Shoqata Kombëtare e Agjentëve Imobiliarë njoftoi se shitjet e shtëpive të cilat kanë patur të paktën një pronar u rritën me shpejtësi në muajin shkurt.

Ekonomistët e vëzhgojnë nga afër këtë raport sepse këto lloj banesash përbëjnë pjesën më të madhe të tregut imobiliar dhe për shkak se ishin problemet në këtë sektor që u bënë shkak për recesionin.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)