01 Shkurt 2023

Rumania dhe FMN negocojnë në çastin e fundit për deficitin

Bukuresht, 2 nentor - Presidenti rumun Trajan Basesku dhe kryeministri Emil Boc u takuan me përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) të dielën mbrëma për të negocuar për planin për zvogëlimin e deficitit, kushti kyç për ndhmë financiare.

Presidenti Basheski dhe kryeministri Baoc u takuan me përfaqësuesit e Fondit Monetar Ndërkombëtar që të merren vesh nëse FMN-ja do ta ndajë transhën e gjashtë të huasë në vlerë prej 20 miliardë euro, të dakorduar në vitin 2009, kur Bukureshti fuqishëm ishte prekur nga kriza globale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)