01 Shkurt 2023

Rënie e papunësisë në Spanjë

Madrid, 5 maj - Numri i të papunësuarve në Spanjë, është zvogëluar në muajin prill, për herë të parë gjatë nëntë muajve të fundit.

Numri i përgjithshëm i njerëzve pa punë gjatë muajit të fundit ka rënë për 24.188 persona, kumtoi Ministria e Punës në Spanjë. Në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar të papunësuarit në vend janë rritur për 497.545 njerëz.

Ekspertët theksojnë se të dhënat në muajin prill janë të mira duke marrë parasysh komplikimet e situatës ekonomike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)