09 Gusht 2022

Rehn:Evropa rrezikon të bllokohet nga kriza

Bruksel, 27 maj - Komisioneri evropian për Çështjet Ekonomike dhe Monetare, Olli Rehn ka paralajmëruar se situata ekonomike në kontinentin e vjetër rrezikon të bllokohet.

"Evropa ndodhet në një udhëkryq, pa një përshpejtim në korrektimin e llogarive dhe në frontin e reformave strukturale rrezikon të bllokohet", ka deklaruar Rehn.

Të gjitha vendet e zhvilluara të Evropës, anëtare të BE, i druhen frikës se mos preken nga një krizë e thëllë si ajo e Greqisë, për shkak të deficitit buxhetor.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)