01 Dhjetor 2022

Raiffeisen, banka më e mirë në Evropën Qëndrore dhe Lindore

Vjenë, 1 prill - Revista e njohur financiare "Global Finance" ka ndarë çmimin si "Banka më e mirë në Evropën Qëndrore dhe Lindore 2009" për Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) si dhe degën e saj Raiffeisen International Bank-Holding AG. Raiffeisen e ka fituar këtë çmim për aktivitetet e tyre bankare në rajon për herën e katërt radhazi – çmimi i gjashtë brenda shtatë viteve. Përveç çmimeve rajonale, edhe bankat e rrjetit në Kosovë (Raiffeisenbank Kosovo J.S.C ), Bosnë dhe Hercegovinë (Raiffeisen Bank d.d. Bosna i Hercegovina), Serbi (Raiffeisen banka a.d.) dhe Sllovaki (Tatra banka a.s.) kanë marrë çmimet "Banka më e mirë" në tregjet ku veprojnë.

Raiffeisen International ka pranuar sërish vlerësimin si bankë udhëheqëse në rajonin e Evropës Lindore dhe Qëndrore dhe kjo konfirmon performancën shumë të mirë të grupit. Fakti që kemi fituar këtë cmim përkundër krizave globale ekonomike e bënë këtë çmim edhe më të vlefshëm,” tha Walter Rothensteiner,  Drejtor Ekzekutiv i RZB dhe kryetar i Bordit Mbikëqyrës së Raiffeisen International.

“Besimin që klientët tanë kanë tek ne ka qenë dhe do të jetë dëshmi e suksesit i cili është më i rëndësishëm për neve. Ne jemi krenar që Global Finance e ka njohur edhe njeherë suksesin e grupit tonë trajtimin dhe plotësimin e kërkesave të më shume së 15 milion klientëve,” tha Herbert Stepic, Drejtor Ekzekutiv i Raiffeisen International dhe Zëvendës kryetar i Bordit të RZB-së.

Vazhdimi i suksesit, madje edhe ne kohëra sfiduese

Në Kosovë, Raiffeisen International operon me 50 degë të saja dhe e cila ne fund të vitit 2009 ka pasur një bilanc të gjendjes prej 672 milion euro, duke bërë atë banka e dytë më e madhe në Kosovë. Gjatë vitit 2009, numri i klientëvek a vazhduar që të shënojë rritje. Banka gjithashtu me sukses e mbrojti pozicionin e saj udhëheqës në segmentin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme.

Edhe bankat e rrjetit të Raiffeisen International në Bosnë dhe Hercegovinë dhe Serbi kanë marrë çmimet nga Global Finance si “Banka më e mire” për herën e shtatë radhazi, përderisa Tatra banka në Sllovaki ka marrë këtë çmim për herën e nëntë në historinë e bankës.

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) është institucioni qendror i Grupit Bankar Austriak Raiffeisen, grupit bankar më të madh në vend. RZB i konsideron vendet e Evropës Qëndore dhe Lindore si treg të saj. RZB është banka e vetme austriake me një rrjet global të njësive afariste të cilat arrijnë të gjitha qendrat e rëndësishme financiare në mbarë globin. Këtu përfshihet edhe kontinenti i Azisë ku RZB është prezent me degët dhe zyrat e saj përfaqësuese.

Përmes degës së saj Raiffeisen International Bank-Holding AG, RZB operon njërin nga rrjetet më të mëdha bankare në Evropën Qëndrore dhe Lindore, i cili i mbulon 17 tregje në rajon përmes degëve bankare, kompanive lizing si dhe njësi të tjera që ofrojnë shërbime financiare. Më shumë se 56,500 punonjës të këtij rrjeti iu ofrojnë shërbime 15.1 milionë klientëve përmes 3,000 degëve afariste. 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 dhjetor 2022 - Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023, për fushat që janë në fushëveprim të Komisionit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:00)

- Ne kuadër të Ditës botërore të luftës kundër sëmundjes së HIV/AIDS, Drejtoria e Shëndetësisë organizon hapjen e Qendrës Mobile për testim me ç’ rast Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama bashkë me Drejtorin e Shëndetësisë Izet Sadiku do të vizitojnë këtë qendë. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton kërkesat buxhetore të institucioneve që i raportojnë Komisionit, lidhur me Projektligjin mbi ndarjet buxhetore për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Drejtoria e Shëndetësisë në Komunën e Prishtinës organizon një panel diskutimi me temë “Barazia - Dita Botërore e HIV/AIDS” me akterët relevant të kësaj teme. (Salla e amfiteatrit në objektin e Qendrës së Studenteve, ora 12:00)

- Komisioni Hetimor Parlamentar në lidhje me procesin e vendimmarrjes në sektorin e energjisë për periudhën 2006-2022, në nivelin legjislativ, ekzekutiv, rregullator dhe në ndërmarrje publike interviston dëshmitare nga ZRRE për periudhën 2013-2017 dhenga KEK për periudhën 2018-2022. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 13:00)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu zhvillon një vizitë në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas. (Objekti i Agjencisë, ora 13:00) 

- Forumi i Gruas i LDK-së mban konferencë për medie. Tema e konferencës është vrasjet e grave dhe nevoja urgjente për reagim institucional e shtetëror. (Selia qendrore e LDK-së, ora 13:00)

- Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu zhvillon një vizitë në Strehimoren në Prizren. (Strehimorja në Prizren, ora 14:30)

- Kolegji AAB organizon ceremoninë e ndarjes së Çmimit Ndërkombëtar për Demokraci dhe Integrime, politikanes së njohur gjermane, ish deputete në Parlamentin Evropian, zonjës Doris Pack. (Teatrin AAB “Faruk Begolli”, ora 15:00)

- Kolektivi Për Mendim dhe Veprim Feminist organizon protestë për të kërkuar që vrasjet e grave nga burrat të trajtohen si urgjencë kombëtare. (Sheshi Zahir Pajaziti, ora 16:00)

- Galeria 17 organizon hapjen e ekspozitës "In the making", nga Yll Xhaferi dhe DYVO. (Galeria 17, ora 18:00)

- Mbahet hapja solemne e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit “Art Without Limit International Film Festival” edicioni i 3 -të. (Kino Armata, ora 19:00)