11 Gusht 2022

Raiffeisen Bank prezanton shërbimin e ri Premium Banking

Prishtinë, 18 mars - Sot, në një ceremony solemne ku janë të ftuar klientë të bankës dhe përfaqësues të institucioneve vendore dhe ndërkombëtare, Banka Raiffeisen në Kosovë prezanton shërbimin e ri Premium Banking.

Ky shërbim bazohet në modelet ndërkombëtare për të ofruar shërbime bankare premium për klientë të caktuar duke iu mundësuar atyre të kenë zyrtarin e tyre personal bankar, këshilla për menaxhimin e mjeteve, mundësi për investime brenda dhe jashtë Kosovës si dhe një listë të zgjeruar të shërbimeve dhe produkteve bankare sipas standardeve më të larta.

"Që nga fillimi i punës së saj në Kosovë, Banka Raiffeisen gjithmonë ka prezantuar produkte dhe shërbime të reja në tregun kosovar duke u përpjekur kështu të plotësojë kërkesat e klientëve të saj”, tha Robert Wright, drejtor i përgjithshëm i Bankës Raiffeisen. “Shërbimi Premium Banking do ta pasurojë edhe më tutje listën e shërbimeve të bankës dhe do t’iu mundësojë klientëve të përfitojnë shërbime të veçanta bankare”, shtoi z. Wright.

Duke mos lënë anash edhe përgjegjësinë sociale ndaj rajonit ku vepron, Banka Raiffeisen me këtë rast do të ndajë një shumë prej 60,000 Euro për të mbështetur projektin e Kuzhinës Popullore i cili menaxhohet nga Ministria e Punës dhe Mirëqenjes Sociale.

Robert Wright, drejtor ekzekutiv i Bankës Raiffeisen dhe Nenad Rasic, Ministër i Punës dhe Mirëqenies Sociale dhe do të nënshkruajnë një kontratë tri vjeçare sipas së cilës Banka Raiffesen çdo vit do ta përkrahë projektin e Kuzhinës Popullore me nga 20 mijë Euro.

Ky projekt do të realizohet me mbështetjen financiare nga buxheti i Republikës së Kosovës dhe nga donatorë të ndryshëm, duke përfshirë në këtë rast edhe Bankën Raiffeisen. Synimi i këtij projekti është që të ofrohet një shujtë e ngrohtë për individë apo familje me nevojë në qytete të ndryshme në Kosovë.

“Është gjithmonë kënaqësi e veçantë për Bankën Raiffeisen të jetë pjesë e projekteve të Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe të ndihmojë sadopak në mirëqenjën sociale të komunitetit ku vepron. Krahas aktiviteteve të suksesshme të afarizmit, banka e konsideron të nevojshme të përkrahë projektet sociale të cilat kanë një ndikim të drejpërdrejtë në jetën e qytetarëve”, tha Robert Wright, drejtor ekzekutiv i Bankës Raiffeisen.

Banka Raiffeisen në Kosovë ka hapur degën e saj të parë për Premium Banking në Prishtinë në gusht të vitit 2009. Gjatë tremujorit të katërt të vitit 2009, Banka zgjeroi shërbimin edhe në degët tjera kryesore duke mbuluar kështu gjithë territon e Kosovës. Banka Raiffeisen aktualisht iu shërben më shumë se 4.000 klientëve premium dhe qëllimi i Bankës është të rris numrin e klientëve premium në 6.000 deri në fund të vitit 2010.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)