08 Gusht 2022

QPA bën lansimin e raporti “Pse nuk po funksionojnë inspektimet?”

Prishtinë, 22 qershor - Qendra për Politika dhe Avokim (QPA) bën lansimin e raportit “Pse nuk po funksionojnë inspektimet?”.

Raporti është hartuar në kuadër të projektit “Përtej punësimit” përmes HumanRightivism që mbështet nga Ambasada Suedeze në Kosovë nëpërmjet Community Development Fund (CDF).

Qëllimi i kësaj konference është që të prezantohet dhe të diskutohet rreth raportit i cili analizon disa nga aspektet më të rëndësishme të fushës së punës duke përfshirë këtu kornizën legjislative dhe atë institucionale, me theks të veçantë rolin e Inspektoratit të Punës në mbikëqyrjen e zbatimit të ligjeve në fushën e punës.

Raporti më tej synon të përshpejtojë reformat shumë të nevojshme nëpërmjet avokimit tek akterët kyç institucional.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)