16 Gusht 2022

Qeveria ndanë 13 milion euro për komunat e Kosovës

Prishtinë, 26 gusht - Nën drejtimin e kryeministrit Hashim Thaçi, Qeveria e Republikës së Kosovës ka zhvilluar mbledhjen e saj të rregullt, në të cilën ka miratuar vendimin për ndarjen e mjeteve në vlerë prej 13 milion eurove për komunat e Shtërpcës, Graçanicës, Kllokotit, Ranillugut, Novo Bërdos, Parteshit deh komunave në veri të Kosovës.

Kryeministri Hashim Thaçi ka vlerësuar se vendimi për mbështetjen financiare të këtyre komandave është në funksion të implementimin të dokumentit gjithëpërfshirës të presidentit Ahtisari për zgjidhjen e statusit të Kosovës dhe që do të kontribuojë në përmirësimin e jetës së qytetarëve të Kosovës.

Sipas vendimit të parë, që ka miratuar sot Qeveria e Kosovës, komunat e Shtërpcës dhe Graçanicës do të përfitojnë nga 2 milion euro, ndërsa komunat e Kllokotit, Ranillugut, Novo Bërdos dhe Parteshit nga 1 milion euro. Këto mjete, komunat do t’i shfrytëzojnë për investime ne infrastrukturë dhe nevoja të qytetarëve.

Në vendimin tjetër, Qeveria e Kosovës ka ndarë edhe 5 milion euro për komunat në veri të Kosovës. Qeveria e Kosovës do të nënshkruaj një memorandum bashkëpunimi me USAID-in, si implemetues të projekteve në këtë pjesë të Kosovës. Edhe këto investime do të shkojnë në përmirësimin e jetës të gjithë qytetarëve në këto komuna të Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)