23 Janar 2022

Qeveria gjermani kërkon nga bankat më shumë përgjegjësi

Berlin, 23 mars - Qeveria federale gjermane u kërkon bankave të marrin më tepër përgjegjësi për kapërcimin e krizës financiare.

Gjatë një takimi në zyrën e kancelares Merkel krerët e koalicionit qeveritar gjerman ranë dakord për vënien e një takse shtesë bankare.

Nga qarqet e pjesëmarrësve thuhet se u bë një dallim mes - siç thuhet - instituteve jo stabile dhe kompanive serioze, si për shembull banka e kursimeve, Sparkasse.

Takimi u zhvillua pas vendimit për marrjen e borxhit rekord në historinë gjermane. Nëpërmjet kësaj takse shtesë, qeveria aktuale gjermane shpreson të gjejë një rrugëdalje nga situata e vështirë financiare.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 janar 2022

- Në kuadër të manifestimit “Flaka e Janarit” do të mbahet Festivali i dramës origjinale shqipe “Talia 2022”. (Teatri qytetit të Gjilanit, ora 18:00)