18 Gusht 2022

Papunësia në Rusi do të ngjitet në majat në janar të 2011

Moskë, 1 tetor - Niveli i papunësisë do të rritet deri në gjashtë milionë persona në vitin 2011, deklaroi ministrja ruse e Mbrojtjes Shëndetësore, Tatjana Golikova, lajmëron RIA Novosti.

“Niveli i papunësisë do ta arrijë majën e vet në janar të vitit 2011, kur 6,4 milionë persona do të mbeten pa punë”, deklaroi Golikova.

Sipas vlerësimeve, në Rusi ka 5,2 milionë të papunë, prej të cilëve zyrtarisht janë regjistruar 1,62 milionë persona. Shumë persona në Rusi nuk i shfrytëzojnë benefitet e dedikuara për persona të papunë, që barazohen me kompensim jashtëzakonisht të ulët.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)