07 Gusht 2022

Pagat minimale në BE prej 112 deri 1610 euro

Luksemburg, 7 prill - Agjencia statistikore e Bashkimit Evropian (BE) Eurostat, publikoi se paga minimale në BE lëvizë prej 112 euro në Bullgari deri në 1610 euro në Luksemburg.

Paga më të ulta minimale prej 100 deri 350 euro kanë Bullgaria, Rumania, Lituania, Letonia, Sllovakia, Estonia, Hungaria, Çekia dhe Polonia.

Në grupin e dytë me paga minimale prej 500 deri 700 euro bëjnë pjesë Portugalia, Sllovenia, Malta, Greqia dhe Spanja.

Paga më të larta minimale prej mbi 1150 euro kanë Britania e Madhe, Franca, Belgjika, Holanda, Irlanda dhe Luksemburgu.

Raporti ka të bëjë me 20 prej 27 shteteve anëtare të BE-së, te të cilat është vendosur paga minimale. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)