03 Shkurt 2023

OSBE ofron mbështetje për qasje më të mirë në shërbime

Prishtinë, 27 tetor - Misioni i OSBE-së në Kosovë do të publikojë një katalog me informacione të hollësishme mbi mekanizmat e nivelit qendror dhe atij lokal që ofrojnë, mes tjerash, ndihmë dhe këshillim në sferën e qasjes në shërbime dhe përdorimit të gjuhëve.

“Katalogu i mjeteve juridike dhe ndihmës për pjesëtarët e komuniteteve”, i cili do të publikohet në pesë gjuhë (shqip, serbisht, turqisht, në gjuhën romani dhe anglisht), synon të ofrojë udhëzime praktike për qytetarët se kujt t’i drejtohen dhe si të paraqesin një ankesë apo të marrin ndihmë, nëse besojnë se të drejtat e tyre janë shkelur ose cenuar.

Katalogu përmban një listë prej 24 institucioneve, agjencive dhe organizatave – si të nivelit qendror, ashtu edhe të atij lokal – të cilat mund të shërbejnë si pikë orientuese për ofrimin e ndihmës ose mjetit juridik për individët.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)

- Parlamenti i Studentëve të Universitetit të Prishtinës organizon marsh kundër Asociacionit, dhe në shënim të 53-vjetorit të themelimit të UP-së. (Biblioteka Kombëtare, ora 16:00)