06 Dhjetor 2022

OEK, Memorandum Bashkëpunimi me Fakultetin Ekonomik

Prishtinë, 22 shkurt – Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Besim Beqaj dhe dekani i Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Prishtinës Skender Ahmeti kanë nënshkruar sot në Prishtinë një Memorandum Bashkëpunimi ne mes te këtyre dy institucioneve.

Kryetari i OEK-ut, Besim Beqaj ka thënë se një bashkëpunim i tillë ka ekzistua edhe me herët por se sot është formalizuar me nënshkrimin e memorandumit

“OEK ka interes qe studentet qe me te vërtetë tregojnë rezultate ti ketë edhe ne forme te praktikes ne OEK por edhe ti rekomandon tek anëtaret e vet për tu punësuar ne staza me afatgjata. Një nder sferat e bashkëpunimit është shkëmbimi I informacioneve,  bashkëpunimi ne fushën e publikimeve, pasi qe jemi ne dijeni qe fakulteti ekonomik është duke tentuar për te hyre edhe ne pjesën e hulumtimeve dhe ne këtë lëmi mund ti shfrytëzojmë edhe kapacitetet qe I ka OEK por edhe studentet”, tha kryetari Beqaj.

Prof. Ass. Skender Ahmeti dekan I Fakultetit Ekonomik theksoi se interesi i fakultetit është qe studentëve e sidomos studentëve te mire ti krijojnë  hapësirë qe përveç asaj pjese teorike te cilën e mësojnë ne fakultet përmes OEK, përmes bizneseve qe janë anëtarë te Odes te krijojnë edhe atë anën praktike qe ne një te ardhme te afërte kur te punësohen te mos kenë probleme te adaptimit ne vendet e punës .

“ çështja tjetër është iniciativa e fakultetit për krijimin e një qendre për hulumtime dhe ne ketë drejtim bashkërisht ti shfrytëzojmë kapacitetet edhe te OEK edhe te fakultetit, te shkojmë përpara ne ketë drejtim . Interesi ynë është qe sidomos studenteve te mire t’ju krijojmë hapësirë dhe kemi gjete përkrahje edhe te Odes, dhe besoj qe do te gjejmë përkrahje edhe prej institucioneve tjera qofte qeveritare apo joqeveritare”, përfundoi dekani Ahmeti.

Ndryshe edhe deri me tash një numër i caktuar i studentëve me nota te larta mesatare kane kryer praktiken ne OEK, ndërsa kohëve te fundit një numër i tyre me ndërmjetësimin e Odes edhe është punësuar si ne OEK ashtu edhe ne ndërmarrjet tjera ne Kosove.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pret në takim Përfaqësuesin e Posaçëm të Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajčák. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës mban nesër takim konsultativ me Kryetar dhe përfaqësues të Komunave në Kosovë. (Hotel International Prishtina në Veternik, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 9:30)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizojnë tryezën e rrumbullakët për reformën në Administratën Publike. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton Projektligjin për Anti Dopingun. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Elvana Shala, ambasadore e vullnetit të mirë në Komisionin ndërkombëtar për të drejtat e njeriut ku do të diskutohet organizimi i kongresit botëror për personat me aftësi të kufizuara. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton në parim i Projektligjin për zhvillimin rajonal të balancuar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)   

- Qendra Kosovare për Zhvillim dhe Avokim mban konferencën për media në lansimin e fushatës “E Drejta për Ajër të Pastër - vrasësi i padukshëm NO2 -”. (Restorant “Rings” tek Sheshi ‘Nënë Tereza”, ora 11:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale organizon tryezën e rrumbullakët lidhur me punën, të arriturat dhe sfidat e Qendrave për Punë Sociale’’. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Komuna e Prishtinës inauguron veprën e artit në hapësira publike “Never Say Never” të artistit të mirënjohur bashkëkohor Alban Muja, e që po realizohet me mbështetje të Komunës së Prishtinës dhe MB Office. (Parku “Adem Demaçi”, ora 12:00)

- Zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi raporton para Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë lidhur me dialogun dhe planin franko-gjerman. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 13:00)

 - Organizata jofitimprurëse Code organizon takimin lançues “Ora e Kodit” e cila është hyrje 1 orëshe në shkenca kompjuterike e krijuar për të shpjeguar “kodimin”. (Shkolla “Xhemail Mustafa” në Prishtinë, ora 13:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi organizon tryezë të rrumbullakët, mbi publikimin e Raporteve: ‘‘Transparenca e Qeverisë’’ dhe ‘‘Transparenca në Ndërmarrjet Publike’’. (Hotel Sirius, ora 13:00)
 
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligjin për Vlerësimin e ndikimit në mjedis, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 13:00)