18 Gusht 2022

Numri i falimentimit të firmave në Gjermani rritet sërish

Berlin, 10 mars - Për herë të parë qysh prej gjashtë vitesh në vitin 2009 numri i firmave të falimentuara në Gjermani është rritur sërish.

Sipas të dhënave të Zyrës së Statistikave të paafta për të mbijetuar kanë qenë rreth 32.700 sipërmarrje, të cilat kanë shpallur falimentimin.

Kjo do të thotë 11,6 për qind më shumë se në 2008. Konjuktura  e ngadaltë goditi edhe të ashtuquajturën paaftësi pagese tek konsumatorët.

 

Numri i tyre është  rritur në tre për qind në rreth 101.100.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)