03 Shkurt 2023

Nënshkruhet marrëveshja e granteve për komunitete

Prishtinë, 1 prill - Për të promovuar kulturën dhe traditën e komunitetit Romë, si një nga vlerat shumë-kulturore të trashëgimisë kulturore kosovare, Zyra për Çështje të Komuniteteve në Zyrën e Kryeministrit (ZÇK-ZKM) ka ndihmuar përmes ndarjes së granteve në vlerë prej 12.800 eurosh, duke financuar katër projekte të cilat do t’i implementojnë organizatat jo-qeveritare nga regjione të ndryshme të Kosovës.

Duke marrë për bazë faktin që 8 Prilli njihet si Dita Ndërkombëtare e Romëve, dhe simbolizon identitetin e këtij komuniteti, ZÇK-ZKM bazuar në objektivat e saj për promovimin e kulturave të të gjitha komuniteteve, bëri një ftesë publike për aplikim për të gjitha organizatat jo-qeveritare rome që të paraqesin projekt-propozimet me përmbajtje të aktiviteteve që promovojnë identitetin Romë, gjuhën dhe kulturën e tyre.

Simbolika e kësaj dite është shumë e rëndësishme për shoqërinë kosovare, në mënyrë që pavarësisht dallimeve të tyre etnike apo religjioze, qytetarët e Kosovës t’i gëzojnë në mënyrë të barabartë të drejtat dhe liritë demokratike.

Zyra për Çështje të Komuniteteve në Zyrën e Kryeministrit do të vazhdojë edhe më tutje të ndihmojë projekte të ndryshme që çojnë në promovimin e kulturave të të gjitha komuniteteve kosovare. Kjo zyrë deri më tani ka përkrahur shumë projekte të këtij lloji që promovojnë traditën kulturore si dhe identitetin në përgjithësi, të të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)