11 Gusht 2022

Naim Huruglica rizegjedhet drejtor i përgjithshëm i doganave

Prishtinë, 25 gusht - Qeveria e Republikës së Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot miratoi propozimin e Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave (MEF) që për drejtor të përgjithshëm të Doganave të Kosovës, të emërohet Naim Huruglica.

Huruglica është njëri nga udhëqësit e parë vendor të këtij institucioni pas lufte dhe po ashtu ai njihet si një nga menaxherët me të mirë të insitucioneve të Kosovës.

Në mars të këtij viti Ministria e Ekonomisë dhe Financave ka shpallur konkursin për zgjedhjen e kreut të Doganave, me ç’rast konkursi kishte qenë i hapur dy javë.

Në konkurs kishin konkurruar më shumë se 10 veta, shumica prej tyre doganierë dhe më pas është krijuar lista e ngushtë me tre kandidatë pretendentë për t’u zgjedhur drejtor.

Në  listën e ngushtë paten hyre drejtorit i Doganave, Naim Huruglica, Lulzim Rafuna nga departamenti ligjor i Doganave dhe Bajram Rexha nga departamenti i kufijve në Dogana.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)