30 Janar 2023

Mitrovicë, nis projekti për rregullimin e objektit komunal

Mitrovicë, 5 korrik - Drejtuesit e Komunës së Mitrovicës pasi i kanë njoftuar edhe me shkrim zyrtarët e UNMIK-ut, OSBE-së dhe UNHCR-së në Mitrovicë për vendimin e Kuvendit të Komunës për largimin e rrethojave përreth objekteve ku janë të vendosura këto institucione në këtë qytet, kanë nisur një projekt për rregullimin e oborrit dhe objektit komunal, ku parashihet gjithashtu edhe largimi i rrethojave.

Kryetari i komunës, Avni Kastrati, tha se këto rrethoja në këto institucione janë duke prishur imazhin e këtij qyteti, andaj duhet të largohen.

Sipas tij, ekzistimi i këtyre rrethojave dhe mureve sikur që është ai përreth selisë së UNMIK-ut në qendër të qytetit krijon përshtypjen e një vendi me regjim ushtarak.

"Për largimin e rrethojave që janë përreth këtyre institucioneve është marrë vendim edhe nga Kuvendi i Komunës.

Në këtë kontekst ne duke dashur që të japim shembullin në këtë drejtim kemi nisur një projekt për rregullimin e hapësirës përreth objektit komunal".

Ai sqaroi se përveç projektit që ka të bëj me rregullimin e hapësirës përreth objektit komunal, do të realizohet edhe projekti për rregullimin e hapësirave publike duke filluar nga sheshi "Adem Jashari" e deri te sheshi "Isë Boletini".

Në anën tjetër, Mehdi Bala, drejtor për Urbanizëm në Mitrovicë, lidhur me projektin që ka filluar të realizohet përreth objektit komunal, thotë se brenda oborrit nuk do të lejohen automjete, përveç asaj të kryetarit dhe diplomatëve të lartë.

Ai sqaroi se tashmë është rregulluar parkingu në afërsi të objektit komunal për automjetet zyrtare. Poashtu ai tha se do të largohen rrethojat që janë përreth komunës dhe hapësira do të gjelbërohet.

"Përveç rregullimit të oborrit, do të rinovohet edhe objekti komunal", tha ai, duke sqaruar se për këto projekte do të investohen rreth 200 mijë euro nga buxheti vetanak dhe Ministria e Pushtetit Lokal.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 30 janar 2023

 - Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione, takohet me përfaqësues të Komisionit Vlerësues Mjekësor për Statusin dhe të Drejtat e Personave Paraplegjik dhe Tetraplegjik. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)

- Kuvendit Komunal të Rahovecit mban mbledhjen e parë për këtë vit. (Salla e KK-Rahovec, ora 10:00)
    
 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendin të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, C301, ora 11:00)
 
- Komuna e Vushtrrisë organizon ceremoninë e zbulimit të lapidarit të Dëshmorëve të Kombit, Sadri Maksuti e Sadik Malaj. Merr pjesë dhe kryetari i Komunës. Ferit Idrizi. (Fshati Stanoc, magjistralja Prishtinë-Mitrovicë, afër furrës “Evropa”, ora 13:00)
    
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim, diskuton për Planin Hapësinor për Parkun Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Salla e Asembles Komunale në Pejë, ora 13:00)
    
- Fondacioni Friedrich Ebert në Prishtinë prezanton draft-statutin për “Asociacionin e Komunave në të cilat Komuniteti Serb i Kosovës është Shumicë”, i hartuar nga kjo organizatë në partneritet me Institutin Evropian për Paqe (EIP). (Hotel Prishtina, ora 13:30)

- Partia Demokratike e Kosovës mban sot konferencë. (Selia Qendrore e PDK-së, ora 14:00)


- Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj organizon ceremoninë e shpalljes së “Sportistit të Vitit 2022”. (Teatri “Adriana” në Ferizaj, ora 17:00)