18 Gusht 2022

Ministri Zharku priti ambasadorin grek

Prishtinë, 21 prill - Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Lutfi Zharku , dje priti në takim ambasadorin e Greqisë në Prishtinë, z.Dimitris. A. Moschopoulos, me të cilën biseduan rreth formave të bashkëpunimit institucional dhe ekonomik në mes Kosovës dhe Greqisë.

Ministri Zharku, e njoftoi ambasadorin Moschopoulos  rreth përpjekjeve të vazhdueshme që janë duke bërë institucionet e Kosovës.

"Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe institucionet e Kosovës në vazhdimësi  janë duke bërë përpjekje për joshjen e investitorëve të jashtëm për të investuar në Kosovë, duke prezantuar kushtet e favorshme që ofron vendi ynë, në sfera të ndryshme me interes ekonomik, si dhe një varg lehtësirash administrative për zhvillimin e afarizmit.

 Këto janë disa nga nismat që janë ndërmarrë për ngritjen dhe zhvillimin e afarizmit në Kosovë, të cilat kanë ndikuar në përmirësimin e klimës investive dhe në ngritjen e imazhit të përgjithshëm të Kosovës në arenën ndërkombëtare.", theksoi ministri Zharku

Bashkëpunimi institucional dhe ekonomik në mes Kosovës dhe Greqisë do të jetë në nivelin e bashkëpunimit të ndërsjellë edhe në të ardhmen, u potencua nga të dy bashkëbiseduesit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)